Подијели радост, знање и љубав

Дјечија недјеља у нашој школи је обиљежена кроз разне активности распоређене у два дана. Прва активност је била посјета ђака првака школској библиотеци гдје су за њих ученици вишег узраста припремили дружење са луткама. Прваци су били одушевљени луткама, а након игре са луткама су и сами рецитовали пјесмице које су до сада научили.
Луткама и дружењем су били одушевљени и ученици посебног одјељења које су посјетили ученици деветог разреда.
Сљедећа активност која је организована први дан јесу радионице у природи за све ученике од другог до деветог разреда. Радионице су биле: Вјежбајмо у природи; Направи другу – другарици поклон; Права и обавезе дјетета; Дјечије жељице; Поруке пријатељства на енглеском језику, гдје су дјеца могла да искажу своје креативне способности, знања, као и спортске вјештине.
Све се одвијало у два велика школска дворишта уз музичку подлогу, јер све је љепше уз музику.
Наставник ликовне културе као и све учитељице су са својим одјељењима припремиле изложбе радова.
Холови наше школе су предивно украшени дјечијим радовима.
Други дан смо у сарадњи са Средњом стручном школом имали сљедећи програм:
Колачиће за првачиће – гдје су ученици средње школе направили колачиће за наше прваке и послужили их у њиховом школском објекту, а уз то су им приказали и један цртани филм. Сви су били задовољни, првачићи што су добили слаткише и цртани филм, али и пажњу средњошколаца, а и средњошколцима је пријало што су усрећили наше малишане.
Након тога смо имали још једно дружење средњошколаца и наших ученика старијег узраста кроз радионицу – Круг и табла пријатељства.
Дјечија недјеља је кроз различите активности обиљежена и у Подручним одјељењима наше школе. Тако су нашим ученицима из Глоговца у посјету дошли ватрогасци и упознали их са активностима које они спроводе при опасним ситуацијама, као и мјерама заштите од пожара.
У Чардачинама је организована радионица – Рука пријатељства, док је у Новом насељу дјечија недјеља обиљежена уређивањем и чишћењем школског дворишта.
Укупан утисак је да су сви били задовољни планираним и реализованим активностима.
Ученици 5. разреда из ПО Ново насеље са својом учитељицом Маријаном Милановић, у овом кратком видеу су нам приказали како су дијелили радост, знање и љубав.
https://www.facebook.com/juosmesaselimovicjanja
Comments are closed.
Упис у први разред ИНФО
Упис дјеце у први разред обавља се у априлу и мају текуће године.
ОПШИРНИЈЕ
Категорије
Контакт
ЈУ ОШ "Меша Селимовић" Јања
  • Карађорђева бб, 76316 Јања
  • 055/542-911
  • os137@skolers.org