Ученици ОШ “Меша Селимовић” из Јање: Бајку “Љепотица и звијер” припремили као позоришну представу

  

 

Ученици Основне школе “Меша Селимовић” вечерас су у Центру за културу “Семберија” извели позоришну представу по популарној бајци Цхарлес Перраулта која је одавно уврштена у школску лектиру.

Представу су на позорницу поставиле библиотекар у ОШ “Меша Селимовић” Марица Батинић и професор српског језика Ана Љубојевић.

Марица Батинић каже да школе углавном имају проблема око набавке школске лектире, те су дошли на идеју да припреме краћи позоришни комад и да на тај начин обогате библиотечки фонд.

“Умјесто улазнице, од ученика и њихових родитеља тражили смо да нам донесу једну књигу која припада школској лектири. Заправо смо, уз неку врсту забаве, комплетирали једну озбиљнију причу и укључили комплетне породице, родитеље, наставнике и ученике да нам помогну у реализацији ове идеје”, каже Марица Батинић.

 

Давор Радојевић, директор ОШ “Меша Селимовић” каже да су књиге у школским библиотекама похабане усљед дуготрајног кориштења и временом треба мијењати библиотечки фонд, иновирати га и обогаћивати новим насловима.

“Наш библиотекар, заједно да ученицима, дошла је на идеју да припремимо позоришну представу и да на овакав начин анимирамо ђаке и њихове родитеље, како бисмо обогатили библиотечки фонд и дошли до неких нових наслова. У оваквим активностима учествујемо сви, како ми наставници, тако и ђаци и њихови родитељи”, каже директор ове школе Давор Радојевић.

Comments are closed.
Упис у први разред ИНФО
Упис дјеце у први разред обавља се у априлу и мају текуће године.
ОПШИРНИЈЕ
Категорије
Контакт
ЈУ ОШ "Меша Селимовић" Јања
  • Карађорђева бб, 76316 Јања
  • 055/542-911
  • os137@skolers.org