Meђународни мјесец школских библиотека

У нашој школи смо у току мјесеца октобра на веома лијеп начин обиљежили Међународни мјесец школских библиотека. Наиме, током мјесеца октобра смо у готово свим одјељењима нижег узраста у Централној школи, читали бајке и са ученицима радили радионице на којима су дјеца на различите начине представљала како су доживјела бајку.

         У првом разреду смо читали сликовницу „Зунзарина палата“ Бране Цветковића и могу рећи да су дјеца била одушевљена и да су веома активно учествовала у разговору о прочитаном тексту.

        У трећем и четвртом разреду разреду  читали смо бајке: „Кусорепа лисица“,   „Скупоцене мачке“, „Цвет који вечито цвета“ и „Три сестре“. Потом смо на радионицама направили бајке у сликама, онако како су их ученици доживјели у својој машти.

        У петом разреду смо прочитали бајку  „Зло се злим плаћа, а добро се добрим враћа“. Такође смо обрадили и једну кратку народну приповијетку под називом  „Шљиве за ђубре“. Дјеца су одлично схватила поруке које су им прочитане приче послале.

        На часу православне вјеронауке радили смо  једну веома лијепу и поучну бајку која се зове  „Ко мање иште, више му се даје“ и ученици су били одушевљени.

        У току новембра смо наставили са сличним активностима и могу рећи да су ученици веома срећни због тога и да се број дјеце која посјећују школску библиотеку знатно повећао. Такође могу истаћи и добру сарадњу са учитељима.

       Убудуће ћемо се трудити да наставимо са активностима које доприносе бољем развоју и напредовању дјеце у школи.

                                                                                              Марица Батинић, библиотекар

Comments are closed.
Упис у први разред ИНФО
Упис дјеце у први разред обавља се у априлу и мају текуће године.
ОПШИРНИЈЕ
Категорије
Контакт
ЈУ ОШ "Меша Селимовић" Јања
  • Карађорђева бб, 76316 Јања
  • 055/542-911
  • os137@skolers.org